Vélemények

“Mindig csodáltam hogyan lehetséges ez mindössze 3 nap alatt. Magam is megtanultam egy új módszert,mely az ÉLET egyéb területein is hozzásegít a pozitív változásokhoz és a remek rajztudás csupán egy csodás hozadéka ennek az egésznek. A módszer garantáltan 100%- osan működik MINDENKINÉL, saját magam tapasztaltam ma!!!! Azt hiszem, minden kép magáért ( a jobb agyféltekés módszerért) beszél! Köszönöm Mariann és Nándor!!!!!”

Jámbor Szilvia

Jámbor Szilvia jobb agyféltekés rajzai

“A kíváncsiság vitt el a jobb agyféltekés rajztanfolyamra, hogy néhány nap után valóban képes leszek-e élethű képeket készíteni. Persze sikerült, de ami még fontosabb, az az élmény, amit a rajzolás ad. Amikor a kép egyszer csak élni kezd és egy tekintet a képről rám néz. Más szemmel nézem a dolgokat és olyasmit is észreveszek, amit korábban nem.”

Takács Erika

Takács Erika jobb agyféltekés rajzai

“Köszönöm azt az élményt, amelyet a rajztanfolyam során megtapasztalhattam és azt, hogy mindezt Tőletek volt szerencsém elsajátítani. Számomra óriási élmény volt mind a tanfolyam, mind pedig az, hogy a rajzolás mögé bújtatva egy új látásmódot is magaménak tudhatok”

Bilincsi Lajos

Bilincsi Lajos jobb agyféltekés rajzai

“A jobb agyféltekés rajztanfolyam számomra egy kis sziget, a nyugalom szigete volt rohanó világomban! Minden egyes percét élveztem, és megtanított nekem egy olyan látásmódot, amit már nagyon rég szerettem volna megtanulni, és amivel a rajzaimat még aprólékosabban, és még reálisabban el tudom készíteni! Köszönet a tanfolyam vezetőinek érte!”

Kozma István

Kozma István jobb agyféltekés rajzai

“Köszönöm nektek a segítséget! Minden nap próbálom alkalmazni a jobb agyféltekés rajztanfolyamon tanultakat, hallottakat és úgy érzem egyre nagyobb sikerrel. Egyre több ötletem van és a többségét sikerült is megvalósítani.”

Nácsa János

Nácsa János jobb agyféltekés rajzai

“Amikor a tanfolyamra jelentkeztem és végig, minden nap, amit ott töltöttem, vártam azt a nagy valamit, ami majd hirtelen választ ad nekem arra, miben különbözik ez a rajzolás attól, ahogy annak előtte rajzoltam. Azt vártam, hogy majd lesz egy szó, vagy egy ceruzavezetési titok, amit ott megtanulok, amit megmutatnak nekünk, amitől mindenki ügyes lesz. Vártam a választ egy mondatban arra, hogy mi a titka, hogy hirtelen ilyen remekművek készülnek, és hogyan lehetséges az, hogy nem csak egyes embereknek sikerül, hanem mindenkinek. De a nagy bumm elmaradt. Helyette egyszer csak azt vettem észre, máshogy látom a világot, és az abban lévő tárgyakat. Észreveszem azt is, ami addig elkerülte a figyelmemet. Azóta, ha leülök rajzolni, csodálatos érzés kerít hatalmába. Akkor azt érzem nincsenek korlátaim, bármi lehetek… szabad és boldog.”

Tóthné Kun Andrea

Tóthné Kun Andrea jobb agyféltekés rajzai

“A hozzáállás a kulcsa mindennek! A tanfolyam segített nekem ebben! A látásmódom változott bizonyos dolgokat illetően! Segített kicsit lefékeznem magam, más szemszögből nézni egy portréra és nem csak nézni, de látni is azt a maga teljes valójában. Olyan apró dolgokra hívta fel a figyelmem, amelyek fölött minden további nélkül elsiklottam volna azelőtt. Óriási élmény volt ez számomra. A tanfolyam harmonikus, családias környezetben zajlott. Volt valami varázslatos a teremben, ami magával ragadott, és mintha egy teljesen más dimenzióba kerültem volna olykor. Nemcsak a helyszín árasztott végtelen nyugalmat és békét, de az előadóink, Mariann és Nándi személye is. Két, szakmailag tökéletesen felkészült, rendkívül kedves embert ismerhettünk meg. Érthető, hogy minden egyes nap úgy mentem be, hogy biztos voltam abban, hogy valami fantasztikus, új dolog kerül a birtokomba, aminek nemcsak a rajz, de az élet bármely területén hasznát fogom venni! Ez be is jött! Még egyszer köszönet és hála Mariannak és Nándornak, hogy részese lehettem ennek az igazán értékes és nagyszerű tanfolyamnak! Köszi mindent!”

Szántóné Fábián Krisztina

Szántóné Fábián Krisztina jobb agyféltekés rajzai

“Világ életemben “eléggé jól rajzló”-nak gondoltam magamat, de mindig úgy éreztem, hiányzik valami, hogy IGAZÁN jó legyen. Hogy PONT OLYAN legyen. A tanfolyam ebben nyújtott nekem nagyszerű segítséget: megtanította, mi az a két legfontosabb dolog, ami nélkül nem lehet igazán nagyszerűt alkotni (sem a rajzban, sem az élet más területén): és ez a két dolog tulajdonképpen egy: a jó értelemben vett alázat. Az alázat, hogy túllépjek a saját elképzeléseimen (ha úgy tetszik, előítéleteimen), és ne azt rajzoljam, aminek szerintem ott kellene lennie, hanem nézzem meg, mi az, ami valóban ott van. És az alázat, hogy ne gondoljam azt, hogy én ezt pár perc alatt lerendezem, hanem szánjam rá az időt, adjam magam oda TELJESEN. Csak így érdemes – rajzolni is, élni is.”

Dr. Vitális Eszter

Dr. Vitális Eszter jobb agyféltekés rajzai

“A tanfolyammal kapcsolatban, ha őszintén és mindent le akarnék írni, nagyon hosszú lenne, mert néhány szóval nehéz kifejezni azt, amit megéltem akkor, és amit azóta is tapasztalok. A teljesség igénye nélkül, azért azt tudom mondani, hogy aki szeret, vagy szeretne rajzolni, bátran végezze el ezt a tanfolyamot, mert – bár korábban is nagyon vonzódtam e művészet művelése felé – azóta minden ceruzavonás élvezettel, szórakozással tölt el. Nem is beszélve arról, hogy véleményem szerint lényegesen színvonalasabb az, amit a tanfolyam elvégzése óta készítek. Igazán a fiatalabbak és tapasztalatlanabbak teljesítményén lehetett realizálni a pozitív változást, akiknek a néhány napos tanfolyam után 70-80 %-os volt a fejlődésük. Gratulálok mind a kettőtöknek ehhez a sikerhez, és további sikert kívánok mindenkinek, aki elvégezte, vagy elvégezni kívánja ezt a képzést.”

Tóth Pál

Tóth Pál jobb agyféltekés rajzai

“A rajztanfolyammal kapcsolatban szkeptikus voltam. Sokat hallottam róla, de nem hittem benne, ezért kíváncsiságból jelentkeztem. Kételyeim hamar elmúltak, a módszer meggyőzött. Nem csak a rajztudásomat csalogatták elő, hanem az önfegyelmem, türelmem, kitartásom is megsokszorozódott. A tanfolyam elvégzése óta sokat rajzolok, és egyre jobbak a portréim. Fantasztikus látni, hogy mire vagyok képes.”

Jakó Alíz

Jakó Alíz jobb agyféltekés rajzai

“Amikor rajzolok, kikapcsol az agyam, a gondolatok nem űzik egymást a fejemben. Megtanultam másképp látni, máshogy megközelíteni a dolgokat, a rajz azonban csak eszköz, a végeredmény semmihez nem hasonlítható, boldog érzéssel tölt el. De igazi termése az a tudat, hogy képes vagyok valamire, amit eddig lehetetlennek gondoltam! Megtanultam, hogy nincsenek problémák, csak feladatok, amiket meg lehet oldani, és azt, hogy a siker fantasztikus!”

Dr Tóth Gabriella

Dr Tóth Gabriella jobb agyféltekés rajzai

“Mielőtt jelentkeztem a tanfolyamra alaposan körül jártam a témát, így nagy érdeklődéssel vártam a hétvégét. Őszintén mondhatom a valóság messze túlszárnyalta várakozásomat. Egy csoda részese voltam. Sosem gondoltam, hogy én így fogok rajzolni és még mellette a belsőm is változik. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, próbálom az egész embert, a problémát meglátni, megérteni, tolerálni, nem rossz eredménnyel. Köszönöm nektek új énemet! :)”

Császárné Szűcs Klára

Császárné Szűcs Klára jobb agyféltekés rajzai

“Miért jelentkeztem a tanfolyamra? Azért, hogy újat tanuljak, és hogy kimozduljak megszokott kis világomból… és sikerült mind a két dolog. A rajzolás során érzett nyugalom, a képekből áradó energia feltölt. Ami pedig még fontosabb, hogy kreatívabb, magamhoz képest nyitottabb lettem a világra. Sok mindent máshogy látok a tanfolyam elvégzése óta. A környezetem is elismeréssel nyilatkozik képeimről. Köszönöm Nektek: Mariann és Nándor!”

Oláh Julianna

Oláh Julianna jobb agyféltekés rajzai

“Gyermeki örömmel és felszabadultan alkotni tudni, nagy ajándék. Nem tudom elégszer megköszönni a lehetőséget, hogy részem lehet ebben az élményben. Végre képes vagyok félretenni a nemszeretem kötelességeket, és rajzolás után kipihenten, rekordidő alatt elvégzem azokat. Eddig is szép volt, de azóta csodálatos a világ.”

Nagy Ildikó

Nagy Ildikó jobb agyféltekés rajzai

“A rajztanfolyam jelentős fordulópontot jelentett az életemben. Mióta elvégeztem, jobban ki tudom fejezni magamat, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, és valóra vált egy régi álmom: megírtam a regényemet. Egyszerűen őrületes, hogy mit lehet elérni egy kis vakkontúrozással és sok beszéddel! Olyan emberekkel találkoztam, akik megértenek, és négy napon keresztül végig élvezhettem a képességeimet velük-nélkülük. Segítettek nekem, és én is segítettem nekik. Nem mondom, hogy nem volt olyan pillanat, amikor borzasztóan éreztem magam, nem mondom, hogy nem kellett harcolnom… de anélkül nem is lett volna érdekes, igaz? Az életem egy folyamatos tündérmese tanfolyamokkal és valóra váló álmokkal: a rajztanfolyam segített, hogy akkor is önmagamat adjam, amikor a mindennapokban a mese jó tündére elfelejtkezik rólam. Köszönöm!”

Saáry Lilla

Saáry Lilla jobb agyféltekés rajzai

“Köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon, hogy ilyen élményekben lehetett részem, és hogy sok mindennel gazdagodtam! Hiszem és tudom, hogy megváltoztattátok a dolgokhoz a hozzáállásomat! Hiszem, hogy ez életem végéig elkísér majd! Köszönöm Nektek, Mariann és Nándi!”

Kóti Katalin

Kóti Katalin jobb agyféltekés rajzai

“A rajztanfolyamra nem a rajzolni tudás miatt jelentkeztem, inkább magamról szerettem volna többet megtudni, és persze a megszerzett tudást az élet egyéb területein kamatoztatni. Nem csalódtam, megkaptam, amit akartam, megtanultam ne csak nézz, láss is, és ne azt lásd, amit látni akarsz, hanem ami tényleg ott van. Érdekesség, hogy eddig soha nem láttam meg a négylevelű lóheréket a többi között, a tanfolyam elvégzése óta már többször is találtam. A csoport is remek volt, nemcsak a tanfolyam vezetőitől tanultunk sokat, egymást is inspiráltuk, tanítottuk. Különleges élmény volt. Hálásan köszönöm Mariann és Nándi.”

Katona Andrea

Katona Andrea jobb agyféltekés rajzai

“Átváltozás…
Miért vagyok itt, mit szeretnék elérni, mit várok ettől a tanfolyamtól?
Elkaptam a labdát és tételt húztam:
“Aki énekelni akar, mindig talál dalt hozzá.” (svéd közmondás)
A tétel az előző estét juttatta eszembe, amikor a “Tücsök hegedűje” című mesét osztottam meg a facebookon. A Tücsök, akinek eltört a hegedűje, aki az egyetlen munkaeszköze nélkül nem tudott volna életben maradni. Segítettek neki a Barátai, és Az is, akin ő segített hosszú útja során. Végül az új hegedű szebben szólt mint valaha…
Nem ezt válaszoltam, de belülről elsőként ez villant át az agyamon (a jobb agyféltekém biztosan ezt súgta).
Nekem ez a három olyan lesz mintha egy “szellemiség-fejlesztő” túrán vennék részt. Nem a hegyekben fogom a kilométereket róni, és a végtelen természetben elmerülni, hanem a jobb agyféltekémből kihozni mindazt, amit csak lehetséges. Szeretnék újra rajzolni, mint egykor gyerekkoromban, amikor tudtam. Az élet azonban úgy hozta, hogy mást tanultam, abbahagytam a grafikázást és most úgy érzem, teljesen az elejéről kell kezdeni…
II. nap újabb tétel és próbatétel is volt számomra: “A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.” (A.Rodin)
III. napon olyan tételt húztam, ami mintha a szívemből szólt volna: “Szabadságodban áll meggondolnod magad. Választhatsz másik jövőt, vagy másik múltat.” (Richard Bach: Illúziók)
Három napon át dolgoztunk kitartóan, a “Hit-vágy-tett” motivált végig bennünket!
Mind a tízen egy bizonyos céllal, kíváncsisággal érkeztünk. Tudni akartuk mennyit lehet fejlődni három nap alatt, mire vagyunk képesek? Született adottságainkon kívül a vonal, tér, arány és fény hatásait megismerve “vakondtúr-gyakorlatokkal”, meditációs háttérrel, egy kiváló kiscsapatban összehangoltan, fantasztikus oktatóink szakmai tanácsait követve alkottunk.”

Már Gyöngyvér

“Régóta szemezgettem már a jobb agyféltekés rajztanfolyammal – hittem is meg nem is amit láttam; 3 nap alatt így rajzolni, mindenféle rajzkészség nélkül? És IGEN, fantasztikus élményben volt részem a 3 nap alatt, izgalommal, várakozással indultam mindegyik napnak, látva napról napra a változást magamban, hogy a másfajta látásmód hogyan befolyásolja a rajzaimat, a napjaimat.
Azóta is szinte nap, mint nap meglepődök magamon, ahogy a részleteket figyelem a természetben, a fényeket, árnyékokat a színeket és formákat. Nagyon megszerettem a rajzolást, a folyamatot, ahogy “életre” kel a rajz. Azt hiszem én elindultam egy úton, amiért nagyon hálás vagyok.
Köszönöm Nektek; Mariann és Nándi a 3 napos élményt, amit kaptam, és amit Ti emberileg ebbe beletettetek!
Csak ajánlani tudom mindenkinek a tanfolyamot, azoknak is akiket csak a rajzolás és azoknak is akiket a másfajta látásmód megtapasztalása érdekel. Biztos vagyok benne, hogy senki nem fog csalódni.”

Szombathy Edina

Szombathy Edina jobb agyféltekés rajzai

“A tanfolyamon megismerhettem egy olyan technikát, amellyel bátrabban merek rajzolni. Gyakorlatilag az elmúlt 35 évben nem rajzoltam, de a 3 napos, jobb agyféltekés rajztanfolyam elvégzése óta szinte mindennap leülök a rajzlap elé. Ha más nem, akkor legalább nézegetem a következő alanyomat, akit szeretnék megrajzolni…. Amikor “rám néz”, akit rajzolok, el kezdek belelátni a lelkébe. Az elkészült rajz hatalmas örömet és sikerélményt okoz nekem és a körülöttem élőknek is, mert időnként már ajándékba is készítek portrét.”

Takács Judit

Takács Judit jobb agyféltekés rajzai

Share This